Ziemniaczana sałatka z serem i pieczarkami

Składniki:

  • 5 ziemniaków
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 pory (biała część)
  • 150 g żółtego sera
  • 50 g ryżu
  • 15 marynowanych pieczarek Orzech 
  • 5 łyżek majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę.  Kukurydzę odsączamy na sitku. Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pora dokładnie myjemy i kroimy w pół plasterki. Ser oraz marynowane pieczarki kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i wstawiamy do lodówki.

Żródło: VioletoweKucharzenie Blog

Produkty użyte w przepisie: